1. ADVENTNA NEDELJA / nedelja KARITAS


1. ADVENTNA NEDELJA  / nedelja KARITAS


V ADVENTU se pridružimo Jezusu, ki znova prihaja k nam za voditelja, učitelja in odrešenika. Zahrepenimo po Njem. Advent je čas pričakovanja, čas dobrodelnosti, izkazovanja ljubezni, čas pridobivanja kreposti in odpiranja vrat našega srca GOSPODU Jezusu. Gospod je blizu.

TEDEN KARITAS nas vzgajal k dobrodelnosti, je motiv, da storimo čim več dobrega za uboge, bolne! Tako nas uči Jezus z besedo in  zgledom.

Na prvi četrtek počastimo Jezusovo Presveto Rešnje Telo in Kri, molimo za svetost duhovnikov, za nove duhovne poklice. Na prvi petek se posvetimo Jezusovemu Srcu in Marijinemu na prvo soboto! 

Diakon MARIJO VARGA bo posvečen v mašnika v katedrali Sv. Justa 7. decembra ob 17.oo.  8. decembra ob 12oo bo obhajal novo mašo v cerkvi sv. JOŽEFA V RICMANJIH. Vabljeni na obe slovesnosti!

Tudi v Mačkoljah bomo pričakali sv. MIKLAVŽA v ponedeljek, 5. decembra ob 17.oo v dvorani stare šole. Toplo vabljeni vsi otroci: po letih in po srcu. Starši pripeljite otroke! Uro pred Miklavževim prihodom mu lahko že pomagate prinesti darove, da bo otroke mogel obdarovati!