1. POSTNA NEDELJA

Posebna postna dejanja so: molitev, spokorne vaje, dobrodelnost, da se odpovem stvarem, do katerih bi imel pravico, še zlasti, da osrečim ljudi v stiski. Poglejmo okoli sebe z odprtimi očmi. Zagledali bomo ljudi, ki hrepenijo po naši ljubezni, potrebujejo našo pomoč, toplo besedo, vsaj malo naše pozornosti, roko prijatelja. Ne recimo, da smo postali preutrujeni za take stvari! Jezus nas čaka v teh naših bratih in sestrah.

SLOVENSKA CERKEV  predlaga različne POSTNE VAJE: Molitev za ohranitev vrednote življenja, za družine; 4o dni brez alkohola; boj proti zasvojenostim (vsak dan med 19.oo in 20.oo uro brez telefona in drugih povezav); Ne pozabimo trpečih; držimo petkov post; molitev, ki naj nas pelje še bližje Bogu! Sestra, brat, ali je kaj od tega zate?!

Pobožnost KRIŽEVEGA POTA lahko skupaj molimo tudi na začetku sv. maše ob petkih. V nedeljo pred sv. mašo boste gg. žene vodile Križev pot, prosim! Vabljeni smo, da spremljamo trpečega Gospoda!

Slovenci radi častimo sv. VALENTINA, priljubljenega svetnika in zavetnika. Danes bo v cerkev v ČRNEM KALU  ob 15. uri maševal škof msgr. Metod Pirih ter blagoslovil zaročence in zakonce. Lepo vabljeni!

V soboto počastimo Marijo Pomočnico. Prosimo jo za blagoslov! Molili bomo tudi za srečen prehod z zemeljskega v večno življenje. Prosim vas, da mi oprostite, ker sem v januarju, pomotoma, spustil to pobožnost!

Članice in člane ŽPS MAČKOLJE ter ostale župljane vabim in prosim, zberite se v ponedeljek 19. februarja ob 20.oo, da na začetku postnega časa začrtamo, kako  duhovno bogato preživeti postni čas ter čim lepše vstopiti v praznovanje skrivnosti Velike noči. Pridite, prispevajte svoje predloge!

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: Šolske sestre sv. Frančiška  pri Sv. Ivanu so se v soboto 10. 2. 2018 poslovile od s. STANISLAVE MARIJE ROTOVNIK. Priporočam vam jo v molitev.