10. NEDELJA MED LETOM

10. NEDELJA MED LETOM

Častimo, slavimo JEZUSOVO PRESVETO SRCE z Vrtnicami v cerkvi in z družinsko molitvijo! Nekdaj so se družine posvečale Srcema Jezusa in Marije. Razmislimo o ponovni posvetitvi družin Presvetima Srcema. V družbi, ki si prizadeva uničiti družino, osnovno celico družbe in Cerkve, naj tudi mi kristjani storimo vse, da rešimo družino, ji damo prvotni pomen in z zglednim krščanskim življenjem pustimo Bogu vstop v vsako družino!  

Mesec junij je čas duhovniških posvečenj. Fantje, možje, predstavljeni od verske katoliške skupnosti, stopajo pred škofa, da na njih položi roke, jih mazili s sveto krizmo in jih posveti za duhovništvo v Cerkvi. Jezus jih sprejema in pošilja v svoj vinograd. Odslej so novomašniki v službi v Božjem kraljestvu. Njihovo delo je delati za Božjo čast in v korist Božjemu ljudstvu. Božje ljudstvo pa naj jih podpira, jim pomaga, z njimi sodeluje in za njih moli, da bi zaupano delo mogli dobro in goreče opravljati.  

V soboto 2. junija sta se gg. MATILDA SLAVEC in FRANCO ODONI Bogu zahvalila za 50. let skupnega zakonskega življenja. Župljani župnije Sv. Jerneja v Mačkoljah se z zlatoporočencema radujemo, jima čestitamo in želimo še veliko zdravih in srečnih let skupnega življenja. 

V soboto 16. junija pa se bosta zlatoporočenca gg. ANICA SMOTLAK in ZORKO GORJAN prav tako Bogu zahvalila za svojih 50. let skupnega življenja v zakonu. Tudi z njima se župljani veselimo, jima čestitamo in želimo še veliko zdravih in srečnih skupnih let življenja.

V nedeljo 24. junija bo lepa tradicionalna slovesnost V STRAMARJU v čast sv. JANEZU KRSTNIKU. Ob 20.oo bo somaševanje vodil msgr. Franc Vončina. Vsi ste na to slavje prav lepo vabljeni.