12. NEDELJA MED LETOM


12. NEDELJA MED LETOM


V soboto bomo zaključili mesec junij, ki je posvečen Presvetemu Jezusovemu Srcu. Vendar nas bo Jezus, razpet na križu, s prebodenim Srcem, še naprej vabi k sebi. Sprejema vsakogar, še posebno vas, ki ste ga ves mesec pobožno častili, slavili in molili. Tudi B. služabnik FRIDERIK BARAGA nas je s svojo misijonarsko gorečnostjo in zgledom navduševal, da bomo vsak po svojih močeh in na svoj način vneti z božansko Jezusovo ljubeznijo širili ogenj krščanske vere, upanja in ljubezni. 

S svojimi prošnjami se obrnimo na sveta PETRA in PAVLA, katerih praznik bomo obhajali v petek, naj Boga prosita za papeža Frančiška, za Cerkev, za edinost kristjanov in za širjenje Božjega kraljestva danes! Naj njun apostolski žar navduši še več mladih za službo Bogu in Cerkvi!  

Danes zvečer si vzemimo čas in pojdimo ob 20.oo v ŠTRAMAR počastit sv. JANEZA KRSTNIKA, za katerega je Jezus rekel: »Povem vam: Med rojenimi od žená ni večjega od Janeza Krstnika. (Lk 7, 28a) 

Molite za naše NOVOMAŠNIKE! Naj jim sedanja gorečnost ne pojenja, naj se razplamti v velik kres njihove ljubezni do Boga in do ljudi!

Jutri praznujmo s Slovenci v matični domovini DAN DRŽAVNOSTI! Ker sestavljajo novo vlado, prosimo z njimi Sv. Duha za razsvetljenje!