13. navadna nedelja

13. navadna nedelja

SVETA CIRIL IN METOD, slovanska apostola in sozavetnika Evrope nas vabita k Mariji na Vejno, da se v nedeljo 9. julija ob 17. uri ob Mariji zahvalimo Bogu za dar vere in krščanske omike.

Še naprej vas spodbujam, da molite za naše novomašnike. V teh dneh obhajajo v rojstni župniji novo mašo. Nato bodo nastopili prve službe, Naj bo vse njihovo duhovniško delo blagoslovljeno od Boga ter spremljano z Marijino in vseh svetnikov priprošnjo pa tudi z našo molitvijo! Ne pozabimo prositi tudi »Gospoda žetve, naj pošlje delavce na svojo žetev«.

Prav je, da se ob spominjanju tako slavnih mož sv. apostolih Cirila in Metoda ter ob drugih zavetnikih Evrope vprašamo: Zakaj se danes Evropa in njeni prebivalci sramujejo temeljev in korenin, ki so pognali iz krščanske vere? Zakaj se bojijo Kristusa? Odgovor je mogoče v znanem stavku (ali frazemu): »Bati se, kot hudič križa (Kristusovega)«. In iz tega sledi novo vprašanje: »Evropa, kje si, kam drviš?« Klic na pomoč je: »Evropejci vrnite se k vrednotam, ki temeljijo na evangeliju!«

Prvi četrtek, petek in sobota so dnevi Božjega usmiljenja, radodarnosti in dobrote. Fatimska Mati Božja nam kaže Presveto Jezusovo Srce in na njeno Brezmadežno Srce ter nam  naroča: »Posvetite se tema Srcema,  zadoščujte jima za žalitve in molite za spreobrnjenje grešnikov!«

Mesec julij nas vabi k našemu ODREŠENIKU JEZUSU, ki je prelil svojo KRI za naše odrešenje. Častimo to Kri, ki v spovedi umiva naše duše, pri maši pa se na oltarjih znova daruje za odrešenje sveta.

V Mačkoljah do nadaljnjega ob sobotah ne bo svete maše, razen na prve sobote v mesecu, ali kadar bo kdo od vas želel.