17. navadna nedelja

17. navadna nedelja

Cerkev je skrbna mati. Ni ji vseeno za njene sinove in hčere. Bog ji je zaupal veliko zakladnico milosti in zasluženj, ki izhajajo iz Jezusovega trpljenja, smrti in vstajenja, Marijinih zaslug, zaslug apostolov in vseh svetnikov. Iz te zakladnice zajema milosti za opravljene molitve, dobra dela in žrtve, da deli odpustke. V sredo 2. avgusta si pridobimo PORCIJUNKULSKE ODPUSTKE in jih namenimo za duše v vicah ali zase. Po običajnimi pogojih: da opravite sveto spoved, to je da ste v milosti Božji in prejmete sveto obhajilo, obiščete cerkev, molite kakšno molitev in Očenaš po papeževem namenu! S tem želi Cerkev vernim zmanjšati ali rešiti vseh kazni, ki so jih z grehi prislužili. Grehe pa Bog po Cerkvi odpušča v zakramentu pokore prav zato ji pogoj spoved.

Mesec avgust krasi največji Marijin praznik: Marijino vnebovzetje. Začnimo se duhovno pripravljati na praznik. Marija nas želi vse zbrati pri sebe v nebeški slavi. Zvesto ji sledimo in se zatekajmo pod njen plašč! Obiskujmo jo, prosimo naj pri Jezusu prosi za nas, z njo in po njenem naročilu prosimo za spreobrnjenje grešnikov, posnemajmo njen zgled…!

Prvi četrtek, petek, sobota: Jezus vabi: »Pridite k meni vsi…« (Mt 11,28)

Župnijski pastoralni svet je sklenil, da bomo našega zavetnika sv. apostola JERNEJA počastili, kot lani: na njegov praznik ob 20.oo in na Jernejevo nedeljo s slovesno peto mašo ob 10.oo in s procesijo ob 18.oo. Povabite sorodnike, prijatelje, znance tudi od drugod!