17. NEDELJA MED LETOM


17. NEDELJA MED LETOM


V četrtek 2. avgusta pridobimo PORCIJUNKULSKE ODPUSTKE in jih namenimo za duše v vicah ali zase. Cerkev – skrbna mati – zajema iz zakladnice milosti in zasluženj pridobljenih iz Jezusovega trpljenja, smrti in vstajenja, zaslug Marije, apostolov in svetnikov. Z molitvami, dobrimi deli in žrtvami si pridobimo odpustke po običajnimi pogojih: da opravimo sveto spoved, t. j. da smo v milosti Božji, prejmemo sv. obhajilo, obiščemo cerkev, molimo kakšno molitev in Očenaš po namenu papež! S tem nam  Cerkev želi zmanjšati ali rešiti vseh kazni, ki smo jih z grehi prislužili. A grehe odpušča Bog po Cerkvi v zakramentu pokore – spovedi.  

Prvi četrtek, petek, sobota: Jezus vabi: »Pridite k meni vsi…« (Mt 11,28)

Naš Župnijski pastoralni svet je sklenil, da bomo našega zavetnika sv. apostola JERNEJA počastili, kot lani: na njegov praznik ob 20.oo in na Jernejevo nedeljo s slovesno peto mašo ob 10.oo in s procesijo ob 18.oo. Še je sklenjeno, da bo slovesnost vodil naš tržaški novomašnik g. TOMAŽ KUNAVER. Našo prošnjo je z veseljem sprejel. Povabite tudi od drugod sorodnike, prijatelje, znance…!

Rafaelova družba vabi v nedeljo 5. avgusta na 30. Romanje treh Slovenij na Svete Višarje. Ob 12.oo bo somaševanje vodil murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf. Ob 10.3o bo predavanje, po maši pa kulturni program.