18-19 navadna nedelja

18-19 navadna nedelja

Že zdaj se začnimo duhovno pripravljati na največji Marijin praznik: Marijino vnebovzetje. V teh dneh boste obiskali njena romarska svetišča in jo prosíli, naj pri Jezusu prosi za nas, za družine, za mlade…!

MARIJA VNEBOVZETA nas vabi na REPENTABOR. 

v ponedeljek, 13. avgusta ob 17.oo SREČANJE BOLNIKOV. 

Ob 17.oo zbiranje in sprevod v cerkev, sv. maša, bolniško maziljenje…

         v torek, 14. avgusta  ob 18.oo – program na pesniški poti in odprtje razstave Jelke Daneu –Podobe  naših krajev in ljudi na prelomu 19. stol.  

Ob 21.oo še koncert: »Marija skozi čas«         

         v sredo, 15. avgusta, praznik Marije Vnebovzete:

Prva romarska maša ob 8.oo; slovesno sv. mašo ob 10.oo vodi g. nadškof Giampaolo Crepaldi in ob 17.oo, ki jo bosta vodila letošnji zlatomašnik Franc Pohajač SDB in novomašnik Tomaž Kunaver. Prilika za sv. spoved.

        v četrtek, 16. avgusta, praznik župnijskega zavetnika sv. Roka:

Jutranja sv. maša ob 10.oo uri -.večerna ob 19.oo uri. 

Ob 20.3o koncert godbenega društva Nabrežina. Vodi dirigent Sergio Gratton. 

Še več o programu praznovanja najdete na cerkveni oglasni deski.

Na praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA bo v Starih Miljah sv.  maša v  slovenskem jeziku bo ob 9. oo uri. Vabljeni! 

Od danes do sobote bom na DUHOVNIH VAJAH v Ljubljani na Rakovniku. Za podelitev zakramentov bolniku ali kaj drugega, se obrnite k župniku na ŠKOFIJAH  g. MILANU KAVČNIKU; tel. 0038631856923 ali pokličete mene na telefon. /Številko glej spodaj!/ 


V sredo 15. avgusta bo največji praznik naše ljube Gospe: praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA. Pridite, veselimo se z Marijo, ki je prva s telesom dosegla nebeško slavo svojega sina Jezusa. Na njej je Bog uresničil cilj stvarjenja in obljubo, da je človek ustvarjen za srečo – za nebesa. Ko praznujemo Marijino vnebovzetje, zahrepenimo po nebeški sreči. Marijo pa prosimo, naj tudi nam pomaga, da jo dosežemo.  

Na praznik se bomo s posvetilno molitvijo ponovno izročili Mariji. 

Na  praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA bo v Starih Miljah sv. maša v slovenskem jeziku bo ob 9. oo uri. Vabljeni!

V MAČKOLJAH se že oziramo  v zadnji cel teden v avgustu, ko bomo slavili zavetnika svetega apostola JERNEJA. Počastimo ga, kot zasluži in nam hvaležnost do njega narekuje! Na praznik bo tudi blagoslov vozil in drugih kmetijskih strojev! Zaupajmo Bogu! Prosimo našega zavetnika sv. apostola Jerneja za varstvo in priprošnjo! 

Prosim, da se člani Župnijskega pastoralnega sveta v ponedeljek ob 20.oo še enkrat sestanete na kratek posvet in dogovor o praznovanju sv. Jerneja!