2. ADVENTNA NEDELJA

2. ADVENTNA NEDELJA

Praznik MARIJINEGA BREZMADEŽNEGA SPOČETJA je v torek 8. t. m. Bog je Marijo izbral za Mater svojemu Sinu in jo že ob spočetju naredil sveto in čisto. Obvaroval jo je izvirnega greha. Pridite k sv. maši! Če jo ne moremo posnemati v brezmadežnosti, jo posnemajmo v svetosti!

ADVENT je čas molitve in dobrih del. Molitev krepi vero, a njo  kažemo z deli! Advent nas spominja na Jezusov drugi prihod, ki se bo za vsakega zgodil ob smrti in na koncu sveta, ko bo vse poklical k sodbi.

Učimo otroke pomagali Miklavžu: Z majhnim darom obdarovati druge. Dobrota sv. Miklavža ogreva naša srca za dobroto. Zaradi ekonomske krize in pohlepa mnogih bogatinov živi vedno več ljudi v skrajni bedi. Ali smo jim pripravljeni biti MIKLAVŽ? Ali bomo osrečili tudi reveže ali pa bodo bogati obdarovali le bogate?
Sveti Nikolaj ni počel tako.

Hvala in Bog povrni vsem darovalcem, ki ste v zadnjem času darovali  hrano, čistila in drugo za pomoči potrebne na željo Karitasa. 

V petek 9. decembra 2016 ob 20.oo. bo v Finžgarjevem domu v Marijanišču na Opčinah letos že tretje predavanje g. dr. Jožeta Bajzeka z naslovom LJUBEZEN KOT STIL KRŠČANSKEGA ŽIVLJENJA. 

(Smo kristjani v svetu prepoznavni) Lepo vabljeni!  

Vsak delavnik pred sveto mašo imate priložnost za SVETO SPOVED. Tuj spovednik bo v MAČKOLJAH na razpolago nekaj dni pred božičem.

V podporo ČLOVEKOVIH PRAVIC bodo v soboto 10. t.m. ob 20.oo uri po vsej Evropi deset minut zvonili ali pritrkovali (pri nas, če bodo zvonovi usposobljeni). Vsakdo pa naj moli, da bi vsi cenili in varovali življenja. 

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: NIVEA CECCHI, por. TUL, z MAČKOLJ 130 je odšla v večnost. S pogrebno mašo in obredom se bomo od nje poslovili v soboto 10. decembra ob 11.oo. Od 10.3o bo v župnijski cerkvi v Mačkoljah. Molimo zanjo! Sorodnikom izrekamo iskreno sožalje.