2. NAVADNA NEDELJA

2. NAVADNA NEDELJA

V sredo 17. t. m. je PRAZNIK SV. ANTONA. Vabljeni ste k sv. maši v v PREBENEG v cerkev sv. Antona ob 19.oo, da ga počastimo, se mu zahvalimo ter priporočimo sebe in živino. Pokažimo, da je sv. ANTON še vedno naš zavetnik in vzornik! Pridite, v čim večjem številu. Častimo ga! Pridite, častilci sv. Antona tudi iz drugih krajev!

Tajništvo za edinost kristjanov je 14. maja 1967 izdalo ekumenski direktorij: »Krščanstvo ne more do kraja prepričevalno oznanjati svetu Kristusa, dokler je razdeljeno in ne edino med seboj, zakaj Kristus je en sam in ne more biti razdeljen«. Vsak na svojem mestu naj si prizadeva za edinost in slogo: v družini, v svojem okolju, v župniji in z molitvijo prispeva za EDINOST KRISTJANOV! Prispevamo tudi z udeležbo pri sv. maši v Tednu molitve za edinost kristjanov, da bomo enodušno in skupno molili. Prosimo z Jezusom: »Da bi bili vsi eno, kakor si ti, Oče, v meni in jaz v tebi, da bi bili tudi oni v naju, da bo svet veroval, da si me ti poslal. (Jn 17, 21)

Še je čas, da se odločite in postanete  naročniki in bralci verskega tiska: Družine, Ognjišča, Mohorjevih knjig (tudi letošnje Goriške Mohorjeve knjige so vam še na voljo. Kupite jih!), Pastirčka, Mavrice… Naročite se!

Nabirka za katoliški tisk bo pri sv. maši zadnjo nedeljo v januarju: 28. t. m. Hvala za vašo velikodušnost.