2. posta nedelja

Hoditi za Jezusom v premišljevanju KRIŽEVEGA POTA in v vsakdanjem življenju je za kristjana koristno in potrebno. Od Jezusa se tako učimo nositi svoje križe in težave. Po priporočilih iz Fatime darujmo Jezusu svoje trpljenje in tako v ljubezni do Boga in do bližnjega dodajmo Jezusovemu trpljenju svoje težave! Premišljevanje Jezusovega trpljenja naj zbudi iskreno hvaležnost do Kristusa in dá moč v hoji za njim!

V POSTNEM ČASU nas dobrodelnost, molitev in odpovedovanje sebi še bolj združi z Jezusom v ljubezni, On pa z Očetom, z brati in sestrami. V Kristusu vidimo Boga Očeta, v  bratih pa Jezusa. Želi nas odvrniti od mlačnosti, prazne vere in malodušnosti za dobrodelnost; od sebe k Bogu in bližnjemu. To je spreobrnjenje, ki je Bogu všeč – je vrnitev k Bogu.

4o dni brez alkohola z geslom: mlad, vesel in pogumen, brez alkohola!

Na ŽPS MAČKOLJE smo se pogovorili o praznovanju velikega tedna in praznika Gospodovega vstajenje. Med drugim smo sklenili:

1.- Križev pot na NEDELJO OLJČNICO bomo imeli v Seči, župnija Sečovlje. Po križevem potu si bomo ogledali rastlinjak s kaktusi v Seči.

2.- Ker je vedno težje dobiti može za nošenje neba, naj bi nekdo zbral nosilce in eden od mladih zbral in imel vajo za branje Trpljenja našega G. J. K. na Oljčnico in na Veliki petek.

3.- Pevske vaje so vsak četrtek ob 20.3o. Pridite k vajam vsi, ki ljubite lepo petje! Povabite še koga!

4.- Dekanijski Pastoralni Svet bo ponovno v Marjanišču na Opčinah v četrtek 1. marca 2018. Naj bi se udeležila vsaj dva člana župnijskega pastoralnega sveta in še kdo drug od župljanov!

Prvi četrtek, petek, sobota naj nas še bolj povežejo z Jezusom in Marijo!

V sredo 25. aprila bomo iz slovenskih župnij tržaške škofije ROMALI v ŠMARJE PRI JELŠAH, južno od Celja. Čim prej se prijavite!

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: Od nas se je poslovil FABIO ZENNARO, Mačkolje 150. V sredo 28. 2. 2018 bo na Costalungi od 12.oo do 13.3o. sledila bosta molitev in blagoslov pred upepelitvijo. Ura in dan pogrebne maše in obreda bosta objavljena pozneje. Molimo zanj! Sorodnikom izrekamo globoko sožalje.