2. postna nedelja

2. postna nedelja

V znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola, se lahko spet odločimo za akcijo 40 dni brez alkohola z geslom: »IZBERI PRAV. BODI Z NAMI.« (povzeto iz Družine št. 10, 5. marec 2017 str. 2) 

Spodbuda papeža Frančiška, ki jo pogosto ponavlja, da bi uporabljali besede: »prosim, hvala, oprosti« naj najde tudi v naših Oznanilih, v naših medsebojnih odnosih v družinah, v župniji! Bodi nam to še ena od postnih vaj in lepšajmo življenje drug drugemu!

Svetega JOŽEFA bomo letos liturgično častili v soboto. Pridite k sveti maši: ob 8.3o pri Korošcih; ob 17.oo v Prebenegu, ali ob 18.oo v Mačkoljah! Častite zavetnika Cerkve, družine, priprošnjika za srečno zadnjo uro. V Ricmanjih bodo sv. Jožefa častili v ponedeljek 20.oo marca s sv. mašami: ob 11.oo jo bo vodil nadškof msgr. Giampaolo; ob 15.3o bo v italijanščini in ob 17.oo v slovenščini, ko bodo peli pevci Združenih Pevskih Zborov. Vabljeni častilci sv. Jožefa.   

Med praznikoma sv. Jožefa in Gospodovega Oznanjenja je TEDEN DRUŽINE. Gojite ljubezen in hvaležnost. Med nami je veliko takih, ki se pogumno zavzemajo za vrednote družine, za življenje (molivci za življenje se spet zbirajo pred ljubljansko porodnišnico, da molijo in pričujejo proti opravljanju splavov…). Molimo in pričujmo tudi mi! 

Pred štirimi leti so 13. marca kardinali izvolili papeža Frančiška za  

Jezusovega vidnega namestnika. Zahvaljujmo se Bogu zanj in za vse, kar Cerkvi in svetu deli po njem. Prihodnjo nedeljo se bomo zahvalili in molili zanj. S hvaležnostjo se spominjajmo tudi papeža Benedikta XVI

Na sestanku ŽPS smo sklenili, da bomo Križev pot na oljčno nedeljo ob 15.oo. imeli v župnijski cerkvi v KRKAVČAH v slovenski Istri. Na predlog škofovega vikarja za Slovence, dekana g. Toneta Bedenčiča pa naj bi se na Repentabru za Križev pot zbrali v nedeljo 26. 3. ob 16.oo.