20. navadna nedelja

20. navadna nedelja

Pridite, skupaj častimo SV. JERNEJA, apostola, zavetnika cerkve in župnije MAČKOLJE! V četrtek 24. avgusta ob 20.oo bo sv. maša. Prosim, da MLADI PEVCI IN PEVKE pri  njej sodelujete s pesmijo! Od ponedeljka do srede bo TRIDNEVNICA k prazniku. Da bi praznovali s čistimi srci, boste lahko SVETO SPOVED opravili že v sredo ob 20.15.

V nedeljo 27. t. m. ob 10.oo bo slovesna peta sv. maša. Po njej bomo prejeli NOVOMAŠNI BLAGOSLOV. Med mašo bo darovanje za cerkev. Popoldne ob 18.oo bo PROCESIJA s banderom – zastavo sv. JERNEJA; pete litanije Matere Božje, blagoslov avtomobilov in blagoslov z Najsvetejšim. Sveto mašo in procesijo bo vodil novomašnik br. LUKA MODIC, ki nas bo tudi nagovoril. NARODNE NOŠE prosim, da spremljate zastavo – bandero sv. Jerneja. Vas, dragi PRITRKOVALCI, prosim, da že v soboto praznik oznanite, k maši vabite in procesijo spremljate s pesmijo zvonov – s pritrkovanjem! Po procesiji bo sledilo prijetno druženje v društveni dvorani!

Člane Župnijskega pastoralnega sveta prosim, pridite na kratek dogovorni sestanek takoj po maši v ponedeljek 21. avgusta. Vabljeni ste tudi ostali župljani. Že v naprej iskrena hvala vsem!

Marljive žene prosim, da očistite cerkev in spečete ter pripravite pecivo in slaščice za pogostitev po procesiji! Možje, prosim, poskrbite za pijačo!

Tudi od drugod ste vabljeni častit v MAČKOLJE svetega JERNEJA.

V četrtek 24. avgusta, na mesečni spominskim Marije Pomočnice kristjanov, bomo prejeli njen blagoslov in molili za srečno zadnjo uro.