22. NEDELJA MED LETOM


Sprejmite iskreno in prav lepo zahvalo vsi, ki ste pripravili lep praznik SV. JERNEJA, apostola. Prisrčna in iskrena zahvala g. TOMAŽU KUNAVERJU, ki je prišel k nam in povzdignil slovesnost. Bog naj ga spremlja na njegovi duhovniški poti! Hvala vsem vam, ki ste s svojo  udeležbo lepšali pobožnost pri sveti maši in procesiji, g. organistu, pevkam in pevcem, krasilkam in čistilkam cerkve, nosilcema križa ter Jernejevega bandera, narodnim nošam, zakristanom, strežnikom in pritrkovalcem, SPD Mačkolje za prispevek za pogostitev ter vam, ki ste pripravili prigrizke in pijačo ter vsem ostalim sodelujočim. Hvala in Bog povrni vsem skupaj!

Spet imamo lepo priložnost, da počastimo Jezusovo presveto Srce in Marijino brezmadežno Srce. Vzemite si čas in pridite k sveti maši v četrtek, prvi petek in soboto!

V soboto bo praznik ROJSTVA DEVICE MARIJE. Počastimo Božjo in našo nebeško Mater za njen rojstni dan. Izkažimo ji svojo hvaležnost. Obenem pa jo prosimo, naj bo še naprej naša priprošnjica pri Bogu! 

Ob obletnici smrti g. STANISLAVA JANEŽIČA se v molitvah in sv. maši spomnimo njega in ostalih ++ duhovnikov, ki so bili v naši župniji! 

Prihodnjo nedeljo popoldne bo na Opčinah 70. MARIJANSKI SHOD. Ob 16.oo bo molitev rožnega venca. Ob 17.oo procesija in nato sv. maša. Tržaški škof msgr. GIAMPAOLO CREPALDI bo vodil oboje.

Počastimo Marijo in ji priporočimo sebe, naše družine, mladino, slovensko in vso Cerkev! Povabljene in naprošene za sodelovanje ste tudi narodne noše.

Hvala Bogu za sv. Agnes Gonxha Bojaxhiu, MATER TEREZIJO – pred dvema letoma razglašeno za svetnico – hvala za njen zgled ljubezni in usmiljenja. Hvala za njeno priprošnjo pri Bogu za revne in za ves svet!