24. NEDELJA MED LETOM


Danes je NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV. Slovenci jih imamo kar nekaj. Komisija za svetniške zadeve v Vatikanu je potrdila 26 novih slovenskih kandidatov iz časa druge svetovne vojne in posebno po njej, ki so bili ne zaradi politike, ampak zaradi zvestobe Kristusovi cerkvi mučeni in umorjeni od sovražnikov Kristusove Cerkve: od komunistov, nacistov, četnikov… Želimo si, da bi jih čim prej mogli na oltarjih častiti kot blažene in svetnike. Za čimprejšnjo potrditev je potrebna milost od Boga: potrditev z nebes s čudežnim znamenjem. Prosimo Boga, da potrdi njihovo svetost – usliši naše prošnje, ki mu jih po njih pošiljamo. Glejmo njihovo sveto življenje, posnemajmo jih v krepostih in Boga prosimo zase, za svojce in vso Cerkev, da bi se z njimi veseliti v nebesih! Mi pa z darovi lahko prispevamo za vodenje svetniških postopkov, ki niso poceni.  

Častimo bl. ANTONA MARTINA SLOMŠKA, ki goduje v nedeljo. Slomšek ni le velik svetnik, ampak je tudi velik Slovenec, ljubitelj naše dežele in našega naroda. Vsem je vzornik prav zdaj, ko izginja verska in narodna zavest in ljubezen do domovine, do Cerkve do naroda in jezika.

Ob mednarodnem dnevu miru v petek 21. septembra, v evropskem letu kulturne dediščine, se bodo po vsej Evropi, tudi v Mačkoljah od 18.oo do 18.15 s pritrkovanjem oglasili cerkveni zvonovi s svojo čudovito pesmijo. Mi vsi pa pošljimo Bogu, Gospodu miru, svoje molitve in prošnje, da bi po vsem svetu zavladala mir in sprava med vsemi ljudmi in narodi!

Čez dober mesec bo MISIJONSKA NEDELJA. Prosim vas vse in še posebno člane MISIJONSKEGA ODBORA in ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA, naredite načrt za misijonski dan in srečolov.