25. nedelja med letom 


25. nedelja med letom 


Prav je, da vemo: Bl. ANTONI MARTIN SLOMŠEK je zavetnik učiteljev, krščanskih vzgojiteljev, kmetovalcev. Zatekajmo se k njemu!

 

Začenjamo mesec oktober. V Fatimi je Marija že pri prvem prikazanju imela v rokah ROŽNI VENEC bele barve z belim križcem. Ob drugem prikazanju je naročila: »Molite rožni venec vsak dan«. Rožni venec je kot lestev. Po njej se vzpenjamo k odrešenju, je dvigalo, ki nas dviga v nebo. Z njim slavimo Boga, ki je po svojem Sinu odrešil svet. Molimo rožni venec doma in v cerkvi! Z nami je Marija. Častimo tudi njo!

Pridružimo se slovenski Cerkvi, ki od 1. do 8. oktobra obhaja TEDEN ZA ŽIVLJENJE. Vsi bodimo varuhi in branilci življenja. Saj je toliko načrtnih napadov na človeška življenja: splavi, evtanazija, slabe socialne razmere, ki mnoge pehajo v človeka nevredno življenje, da ne omenjamo samomorov in smrtnih obsodb. Razmišljajmo in spodbujajmo druge k  spoštovanju človeškega življenja. S hvaležnostjo sprejemajmo življenje kot Božji dar ter Boga slavímo in hvalímo za vsak trenutek življenja.

 

V ponedeljek 25. septembra vabim in prosim, da pridete na sestanek razširjenega ŽPS in Misijonskega odbora: o Misijonski nedelji. Vabljeni!