25. NEDELJA MED LETOM – 
NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV
25. NEDELJA MED LETOM – 
NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV
Danes je NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV. Prosimo Božjo svetost, da jim nakloni čast oltarja, usliši naše prošnje, ki mu jih po njih pošiljamo. Zgledujmo se po njihovem svetem življenju, posnemajmo jih v krepostih in Boga prosimo zase, za svojce in vso Cerkev, da bi se z njimi mogli enkrat veseliti v nebesih!

Slovenci imamo kar nekaj SVETNIŠKIH KANDIDATOV, za katere teče postopek za razglasitev za blažene in svete. Za čimprejšnjo potrditev je potrebna milost, ki jo moramo z molitvami izprositi od Boga. Smemo se jim priporočati, da bi Bog na njihovo posredovanje storil kakšen čudež. S svojimi darovi lahko podpremo postopke, ki niso tako poceni.

Častimo bl. ANTONA MARTINA SLOMŠKA, ki goduje v soboto. Slomšek ni le velik svetnik, ampak je tudi velik Slovenec, ljubitelj naše dežele in našega naroda. Vsem je vzornik prav zdaj, ko izginja verska in narodna zavest in ljubezen do domovine, do Cerkve do naroda in jezika.

Kmalu bo MISIJONSKA NEDELJA.. Prosim člane MISIJONSKEGA ODBORA in ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA, da naredite  načet za srečolov. Srečanje ŽPS bomo imeli po vrnitvi iz bolnišnice.

V torek 20. septembra bom šel v Valdoltro za deset dni na operacijo desnega kolka. Ob delavnikih bo prihajal v Mačkolje maševat župnik s Škofij, g. Milan Kavčnik. Če boste imeli kakšno duhovno potrebo, ga pokličete na  tel. +38631856923. V nedeljo bo prišel v Mačkolje g. Jože dr. Bajzek z Opčin. V Prebenegu v soboto ne bo sv. maše. Pa tudi v cerkvi Sv Barbare pri Korošcih ne bo sv. maše v nedeljo 25. septembra. Oprostite, prosim in hvala za razumevanje! Priporočam se vam v molitev.