25. NEDELJA MED LETOM – 
SLOMŠKOVA

Prav je, da vemo: Bl. ANTONI MARTIN SLOMŠEK je zavetnik učiteljev, krščanskih vzgojiteljev, kmetovalcev. Zatekajmo se k njemu! On pa je tudi naš veliki vzornik v češčenju Matere Božje.

Čez en teden bomo začeli mesec oktober. V Fatimi je Marija že pri prvem prikazanju imela v rokah ROŽNI VENEC bele barve z belim križcem. Ob drugem prikazanju je naročila: »Molite rožni venec vsak dan«. Rožni venec je kot lestev. Po njej se vzpenjamo k odrešenju, je dvigalo, ki nas dviga v nebo. Z njim slavimo Boga, ki je po svojem Sinu odrešil svet. Molimo rožni venec doma in v cerkvi! Z nami je Marija. Z rožnim vencem častimo tudi njo! 

   

V ponedeljek 24. septembra bomo znova počastili Marijo Pomočnico, se ji posvetili in jo prosili za blagoslov, ki naj ga izprosi pri svojem Sinu Jezusu vsem nam, mladini, našim družinam in vsej župniji, a Boga prosili za srečen prehod s tega sveta v večnost.

Prihodnjo nedeljo se bomo spominjali velikega misijonarja na Kitajskem  in v Vietnamo B. sl. Andreju Majcnu. Ko se je moral vrniti v domovino, je bil na Rakovniku v Ljubljani goreč spovednik in duhovni voditelj. Tudi zanj molimo, da bi Bog potrdil njegovo svetost s čudežnimi znamenji, da bi ga mogli čim prej častiti na naših oltarjih!.