26. nedelja med letom 
- ROŽNOVENSKA

26. nedelja med letom 
- ROŽNOVENSKA

Ta teden je TEDEN ZA ŽIVLJENJE. Za zdravje bi dali vse. Na drugi strani pa so človeška življenja ogrožena od trenutka spočetja do naravne smrti: splavi, evtanazija, prometne nesreče, terorizem, umori, samomori, vojne. Z besedo, dejanji in molitvijo pokažimo, da življenje cenimo. Vsak dan, v cerkvi in doma, molite rožni venec ali vsaj kako drugo molitev po teh namenih: da bi življenje cenili in varovali:

Nedelja: starši in vsi člani v družinah
ponedeljek: vsi zdravniki četrtek: vsi udeleženci v prometu
torek: vse medicinske sestre petek: vsi sodniki
sreda: vsi politiki sobota: vsi ljudje

Če hočemo dobro sebi, našim družinam, drugim našim bližnjim, Cerkvi in svetu, molimo ROŽNI VENEC. Z nami moli Marija (kot s tremi pastirčki v Fatimi) in ona bo naše prošnje posredovali svojemu Sin, našem Gospodu Jezusu Kristusu.

Molimo Božjo svetost in vsemogočnost ter priporočajmo za priprošnjo bl. MIROSLAVA BULEŠIĆA, ki so ga pred štirimi leti 29. septembra v Puli v Istri razglasili za blaženega, da bo tudi B. sl. Jakob Ukmar čim prej razglašen za blaženega in svetega. V mučeništvu sta bila povezan, naj bosta tudi v nebesih v blaženosti in svetosti.

Tudi letos nas bo g. JOŽE dr. BAJZEK bogatil s svojim velikim znanjem. Predavanja bodo vsak drugi petek v mesecu ob 20.oo v Finžgarjevi dvorani v Marijanišču na Opčinah.
Več v prilogi našim Oznanilom.

Sv. Terezija Deteta Jezusa je vsak dan molila za dva misijonarja. Vedela je, da molitev dela čudeže. Čeprav ni šla v misijone, je zaradi svojih molitev zavetnica misijonov. Posnemajmo jo! Misijonarji potrebujejo naše molitve.