26. NEDELJA MED LETOM – 
SLOMŠKOVA
26. NEDELJA MED LETOM – 
SLOMŠKOVA
Prav je, da vemo: Bl. ANTONI MARTIN SLOMŠEK je zavetnik učiteljev, krščanskih vzgojiteljev, kmetovalcev. Zatekajmo se k njemu!

Kristjani moramo imeti skrivnosti odrešenja stalno pred očmi in jih premišljevati. Pri tem nam pomaga ROŽNI VENEC. Z njim slavimo Boga, ki je po Jezusu uresničil Božji načrt za naše odrešenje. Molimo rožni venec doma in v cerkvi, še zlasti v oktobru! Z nami je tudi Marija. Ona nam pomaga doseči odrešenje, saj je s Kristusom tako sodelovala, da je postala naša  soodrešiteljica. Z rožnim vencem častimo tudi njo.

Nič ni narobe, če se pridružimo slovenski Cerkvi, ki dneve od 2. do 9. oktobra obhaja TEDEN ZA ŽIVLJENJE. Nasprotno, nujno potrebno je, da  se v današnjih časih odločno postavimo v bran življenju. Saj je toliko načrtnih napadov na življenje: splavi, evtanazija, socialne razmere, ki mnoge pehajo v človeka nevredno življenje, da ne omenjam samomorov in smrtnih obsodb. Vse to nas sili da razmišljamo in druge vzpodbujamo k spoštljivemu in resnemu vrednotenju človeškega življenja, da življenje hvaležno sprejemamo kot Božji dar, in da življenje ljubečega Boga slavimo in hvalimo za vsak trenutek našega in naših bližnjih življenje.