27. NEDELJA MED LETOM


27. NEDELJA MED LETOM


Kot že veste, od 3. oktobra do zadnjih dni oktobra poteka v Vatikanu sinoda mladih. Sinodalni očetje razpravljajo o pomembnih temah za mlade in za bodočo versko življenje Cerkve. Papeža in zbrane škofe spremljajmo z molitvijo, da bodo prišli do zaključkov, s katerimi bo Cerkev mogla učinkovito iti naproti mladim in mladi odgovoriti na poklicanost!

Obveščam vas, da bo danes 7. oktobra popoldne ob 5.oo v katedrali sv. Justa Koncert slovanske sakralne glasbe. Pri izvedbi sodelujejo pevci iz matične, zamejske in zdomske Slovenije pod dirigentskim vodstvom g. Lučke Kralj Jerman. Prav lepo vabljeni! 

Po priporočilu papeža Frančiška naj bi v mesecu oktobru v čim večjem številu kristjani molili rožni venec, da bi Bog na priprošnjo Božje Matere Marije in sv. Mihaela povezal Cerkev med seboj in z Bogom. 

V sredo 24. oktobra nas bo obiskal tržaški škof nadškof msgr. Giampaolo Crepaldi, da bo z nami molil rožni venec. Vzemite si čas in pridite v župnijsko cerkev, da bomo skupaj za našim pastirjem molili za našo župnijo, tržaško škofijo, za vesoljno Cerkev, za mir v svetu in še po mnogih drugih namenih! Tudi sicer se radi zbirajte k molitvi rožnega venca v cerkvi in doma! 

V ponedeljek  1. oktobra smo se člani Župnijskega pastoralnega sveta in Misijonskega odbora dogovorili, da bomo obhajali MISIJONSKO NEDELJO podobno kot pretekla leta dopoldne s sveto mašo, popoldne pa z blagoslovom, kratkim filmom in srečelovom. Naprošeni ste še mnogi drugi, da bi se pridružili in sodelovali z zbiranjem darov in pri organizaciji srečelova. Prijavite se članicam Misijonskega odbora. Srečke za misijonsko tombolo vam bodo že kmalu na voljo. Bodimo velikodušni z darovi! Že zdaj pa s svojimi molitvami spremljajte misijonarje in misijonske delavce, z zglednim krščanskim življenjem bodimo v današnjem svetu tudi mi  sami MISIJONARJI!. Govorili smo tudi o praznovanju praznika VSEH SVETIH.

V dvorani Finžgarjevega doma v Marijanišču na Opčinah bo 12. oktobra 2018 ob 20.oo uri prvo predavanje g. JOŽETA dr. BAJZEKA. Naslov predavanja je JAZ SEM KRUH ŽIVLJENJA (Jn 6, 34).