27. NEDELJA MED LETOM – 
ROŽENVENSKA
27. NEDELJA MED LETOM – 
ROŽENVENSKA
Ta teden je TEDEN ZA ŽIVLJENJE. Za zdravje bi dali vse. Na drugi strani pa so človeška življenja ogrožena od trenutka spočetja do naravne smrti: splavi, evtanazija, prometne nesreče, terorizem, umori, samomori, vojne. Z besedo, dejanji in molitvijo pokažimo, da življenje cenimo.

Če hočemo dobro sebi, našim družinam, drugim našim bližnjim, Cerkvi in svetu, molimo ROŽNI VENEC. Z nami moli Marija (kot s tremi pastirčki v Fatimi) in ona bo naše prošnje posredovali pred svojega Sina.

V Puli v Istri so pred tremi leti 29. septembra razglasili mučenca MIROSLAVA BULEŠIĆA za blaženega. V mučeništvu je povezan z B. sl. Jakobom Ukmarjem. Prosimo ga, naj pri Bogu posreduje, da bo tudi Jakob Ukmar čimprej razglašen za blaženega in svetega..Molimo tudi mi!

Tudi letos nas bo g. JOŽE dr. BAJZEK bogatil s svojim velikim znanjem. Predavanja bo imel vsak drugi petek v mesecu v Finžgarjevi dvorani v Marijanišču na Opčinah. Predavanja bodo ob 20.oo, razen v  petek 14. oktobra 2016, ko bo predavanje ob 20.3o. Več v prilogi.

Sv. Terezija Deteta Jezusa je vsak dan molila za dva misijonarja. Vedela je, da molitev dela čudeže. Čeprav ni šla v misijonske dežela, je zaradi teh molitev postala zavetnica misijonov. Posnemajmo jo v molitvi še mi!