28. NEDELJA MED LETOM


28. NEDELJA MED LETOM


Na praznik Fatimske Matere Božje se spet spomnimo  Marijinih besed: »Molite  ROŽNI VENEC za mir v svetu, za spreobrnjenje grešnikov!«. Z ROŽNIM VENCEM  častimo Boga. Marija z nami časti Boga in moli za nas. Naj bodo molitveni nameni: za družine, za spreobrnjenje grešnikov, za duše v vicah, za svetost duhovnikov in nove duhovne poklice, za mir v svetu, da bi vsi, ki so jim zaupana človeška življenja, jih varovali, branili in spoštovali, da bi Bog pomagal ohranjati krščanske vrednote in v druge namene. Molimo rožni venec doma in v cerkvi!

Na MISIJONSKO NEDELJO pokažimo gorečnost za misijonsko delo. Jezusove besede: »Pojdite torej in naredite vse narode za moje učence, krščujte jih…, in učite jih vse, karkoli sem vam zapovedal,« nas obvezujejo, da z molitvijo in darovi podpiramo misijonarje, navdušujemo mlade, naj se pogumno odločijo za misijonski poklic, če v sebi začutijo Božji klic. Bodimo velikodušni z darovi, molitvami in zglednim življenjem!

Na vrata že trka MISIJONSKA NEDELJA. Člane ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA, MISIJONSKEGA ODBORA in ostale župljane vabim na razširjeni sestanek  v ponedeljek  10. oktobra ob 20.oo. Pogovorili se bomo o obhajanju misijonske nedelje pri nas in tudi o praznovanju praznika VSEH SVETIH. Hvala za udeležbo!

 

G. JOŽE dr. BAJZEK bo v Marijanišču na Opčinah predaval v petek 14. oktobra ob 20.3o. Naslov: KAKO VZGAJATI OTROKE, DA OHRANIJO VERO (tri različne generacije). Vabljeni!