28. nedelja med letom 


Na MISIJONSKO NEDELJO bomo imeli v gosteh laično misijonarko g. Anico Smrekar roj. Tomažič. V letih 1985-1988 je bila v misijonski ambulanti na Madagaskarju. Pri maši in pred srečelovom nam bo z besedo in diapozitivi razgrnila svoje spomine na tista leta. Doma z Vrhpolja na Vipavskem živi zdaj z družino v župniji Grosuplje. Njen brat Jože je duhovnik. V imenu misijonarjev vas prosim, da tudi letos s srečelovom podprete njihovo delo. Nabirko pri sveti maši bodo izročili na Misijonsko središče Tržaške škofije. V MAČKOLJAH bo ob 16.oo v srenjski hiši SREČELOV. Kupite srečke! Pred tem bomo ob 15.3o v cerkvi molili za misijonarje in prejeli blagoslov z Najsvetejšim. Že v naprej iskrena zahvala vsem, ki sodelujete v pripravi srečelova in vsem, ki boste velikodušni darovalci. Še je čas, da se pridružite organizatorjem srečelova.

V Marijanišču na Opčinah bo v petek 20. t. m. ob 20.oo g. JOŽE dr. BAJZEK imel predavanje z naslovom: Živeti blagoslovljeno življenje (Blagor ubogim v duhu). Vljudno vabljeni.

Praznik VSEH SVETIH in Dan SPOMINA NA RAJNE nas povezuje s svetniki in z dušami v vicah. Že danes premišljujmo, kako se bomo povezali s svetimi v nebesih in z dušami v vicah, še posebno z našimi dragimi  sorodniki, dobrotniki, sodelavci, prijatelji… Vsi smo del Cerkve.

KRSTNO SLAVJE: V MAČKOLJAH bodo danes v nedeljo 15. oktobra ob 11.15 h krstu pripeljali starši ANA  STEPANČIČ in DAVORIN GROPAJC z Milj sina  ADAMA ter EVA STEPANČIČ in CRISTIAN ZOTTICH z Bazovice hčerko MALINO. Krščencema in staršem čestitamo ter jih v molitvi priporočajmo Gospodu!