29. NEDELJA MED LETOM


29. NEDELJA MED LETOM


Na sestanku Župnijskega Pastoralnega Sveta in Misijonskega Odbora smo sklenili, da bomo tudi letos za misijonsko nedeljo pripravili misijonski srečelov. Saj ste vsa leta z izkupičkom srečelova izdatno podprli delovanje misijonarjev. Naj bo tako tudi letos. Nabirko pri sveti maši pa bodo izročili na Misijonsko središče Tržaške škofije. Že v naprej iskrena zahvala vsem, ki boste sodelovali v pripravi srečelova in vsem, ki boste velikodušni darovalci. Prosimo pa, da se še kdo pridruži tistim, ki pripravljajo srečelov! 

Torej prihodnjo nedeljo bo v MAČKOLJAH ob 16.oo v srenjski hiši SREČELOV. Kupite srečke!

V cerkvi pa bomo molili za misijonarje in prejeli blagoslov z Najsvetejšim ob 15.3o.

Praznik VSEH SVETIH in Dan SPOMINA NA RAJNE nas povezuje s svetniki in z dušami v vicah. Svetnike slavimo, se jim priporočajmo in jih posnemajmo! DUŠE V VICAH, še zlasti duše vaših sorodnikov, dobrotnikov, prijateljev in znancev, ki čakajo dokončno odrešenje, pričakujejo našo ljubezen, molitve, dobra dela in žrtve. To jih bo rešilo iz vic in vodilo v nebesa. One sebi ne morejo pomagati k skrajšanju čakanja v vicah, lahko pa nam pomagajo s svojimi molitvami. Naša dobra dela za duše v vicah ubogim pomagajo do kruha, nam pa k svetosti. Naj bo tako tudi letos! Zato vam priporočam, velikodušnost pri blagoslovu grobov in naročanju molitev za rajne. Liste za naročanje molitev boste dobili ta teden. Upam, da bom do obiska pokopališča v Mačkolja in pri Korošcih letos toliko okreval in bom mogel obiskati vsak grob vaših dragih svojcev. Hvala Bogu!

Še vedno nam je v živem spominu dolga doba vodenja cerkve svetega papeža Janeza Pavla II. Bog ga je potrdil tudi s čudežnimi znamenji, da ga je Cerkev proglasila za svetega in ga moremo častiti na naših oltarjih ter se mu priporočati v naših potrebah. Naj živi njegov blagi spomin v naših srcih in v življenju! V soboto bo njegov godovni dan.