29. nedelja med letom 


29. nedelja med letom   


V MAČKOLJAH bo danes ob 16.oo v srenjski hiši SREČELOV. Želim  vam veliko sreče! Kupite srečke! Izkupiček bo za slovenske misijonarje in misijone vesoljne Cerkve. Jezus nas s sv. mašo in  molitvijo za misijonarje ob 15.3o povezuje z njimi. Sv. Mati Terezija pravi: »Ne moremo vsi delati velikih stvari, lahko pa vsi delamo male z veliko ljubeznijo«.

V torek 24. oktobra bomo molili za srečno zadnjo uro in prejeli blagoslov Marije Pomočnice. 

Prihodnja nedelja je ŽEGNANJSKA. Zahvaljujmo se Bogu za milosti, ki nam jih deli v naši cerkvi, da se smemo v njej srečevati z Njim in z brati.

PRAZNIK VSEH SVETIH 1. novembra in Dan SPOMINA NA RAJNE bomo praznovali kot običajno. Oba dneva nas povezujeta s svetniki in z dušami v vicah. Svetnike slavimo, se jim priporočajmo in jih posnemajmo! DUŠE V VICAH, posebno duše sorodnikov, dobrotnikov, prijateljev in znancev čakajo, da jim hvaležnost izkažemo z ljubeznijo, molitvami, dobrimi deli, tudi z žrtvijo. To jih bo rešilo iz vic. Same si ne           morejo skrajšati čakanja v vicah, lahko pa molijo za nas. Naročili boste MOLITVE za RAJNE in darovali ustrezen dar. Naša dobra dela naj jih čim prej rešijo iz vic, pomagajo ubogim do kruha, a nam k svetosti. Priporočam, velikodušnost ob blagoslovu grobov in naročanju molitev.

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: V soboto 28. oktobra bodo minila tri leta od smrti duhovnika MAKSA SUARDA. Molimo zanj!