3. postna nedelja


3. postna nedelja


Na praznik GOSPODOVEGA OZNANJENJA praznujemo združenje Božjega Sina s človeško naravo. Udeležite se praznične svete maše! Častimo Ga z molitvijo Angelovega češčenja: zjutraj, opoldne in zvečer! 

V TEDNU DRUŽINE molímo za družine, za starše! Izražajte ljubezen, hvaležnost in pozornost: otroci staršem, zakonci med seboj, vnuki starim staršem, starši otrokom! Kako bomo ljubili tiste, ki so daleč, če se ne trudimo za edinost, slogo in ljubezen v lastni družini. Če pride do zamere, jo čim prej presezimo z uvidevnostjo, odpuščanjem, spravo in ljubeznijo! 

Papež Frančišek nas spodbuja, da postni čas preživimo z bližnjimi, ki »nikoli niso breme« in nas vabi, da odpremo vrata srce drugemu, ker je vsaka oseba dar za vas. Tako naj bi s Postno akcijo tržaške škofije podprli v misijonih župnijo Triamurai v Keniji, misijon na Tajskem… 

Naša župnijska karitativna župnijska akcija pa naj bo spet z zbiranjem hrane, kot že nekaj let v adventu in postu! 

V soboto 25. marca je materinski dan – dan krščanskih staršev. Otroci se bodo zahvalili staršem z prireditvijo v nedeljo ob 11.oo po sv, maši.

V nedeljo 26. marca ob 16.oo bo slovensko romanje na Repentabor in pobožnostjo Križevega pota s pričetkom na Poklonu pri kapelici. 

Od 20. do 26. marca bodo v Marijinem svetišču na Vejni izpostavljene relikvije sv. Bernardke Soubirous, lurške vidkinje. Vabljeni ste, da počastite Marijo, Lurško Mater Božjo in Bernardko Lurško. 

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: Umrla je VILMA BANDI iz Prebenega 78. Včeraj je bila sv. maša in obred pred upepelitvijo. V Mačkoljah pa je umrl DUŠAN TUL Mačkolje 127. Pogrebna  maša in obred zanj bosta v Mačkoljah v ponedeljek 27. marca ob 12,3o. Od 11.3o bo v cerkvi. Za oba pokojna molimo, a sorodnikom iskreno sožalje.

Iz sobote 25. na nedeljo 26. t. m. bomo ure nastavili na poletni čas.