31. nedelja med letom 


NEDELJA HVALEŽNICA je najprej priložnost, da se zahvalimo Bogu za dar življenja, za njegovo ljubezen, za dar vere, upanja, ljubezni in za vse ostale njegove darove. Zahvaljevali naj bi se bližnjim za vse, kar nam storijo dobrega. Kot drugič pa naj nas Hvaležnica spodbudi, da bi nam hvaležnost Bogu in drug drugemu postala potreba, srčna kultura in navada. Tudi jaz se ZAHVALJUJEM VSEM, ki veliko storite, da morem delati med vami, in da mi je z vami lepo. Hvala vsem in Bog vam povrni!

Verniki slovenskih župnij bomo prihodnjo nedeljo popoldne ob 16.oo romali v stolnico sv. JUSTA v Trstu k maši HVALEŽNICI. Ta nedelja naj nas zbere okoli oltarja v občestvu z našim škofom nadškofom msgr. Giampaolom, ki je Jezusov namestnik med nami: vsako leto ste pripravili ustrezne darove. Vem, da se boste tudi letos odrezali. Hvala vam! S ponosom prisluhnimo našim vrlim mačkoljanskim pritrkovalcem, ki bodo z zvonovi stolnice izvabili čudovite melodije.

V petek 10. novembra 2017 bo ob 20.oo. v dvorani Finžgarjevega doma v Marijanišču na Opčinah predaval g. Jože dr. Bajzek: OSEBNA INTEGRITETA KRISTJANA. (Blagor žalostnim). Vsi lepo vabljeni!

Prihajajte k sveti maše in k molitvi rožnega venca pred sv. mašo, ko molimo za vaše rajne. Hvaležnost do njih nas obvezuje. Saj  smo od njih veliko prejeli! Naročite molitve zanje. Seznam bo na oglasni deski.

V imenu misijonarjev in tistih, za katere misijonarji delujejo, se vam vsem najlepše zahvaljujem za vašo velikodušnost, ki ste jo na misijonsko nedeljo in s srečelovom izkazali z vašimi darovi za misijone. Bog poplačaj vsem, še posebno vsem organizatorkam srečelova!

MAČKOLJE: Člani Župnijskega pastoralnega sveta MAČKOLJE pridite, prosim vas, na sestanek v ponedeljek 6. t. m. ob 20.oo. Pogovorili se bomo o celodnevnem češčenju SRT in K., o Miklavževanju, o adventu