34. NAVADNA NEDELJA – KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

34. NAVADNA NEDELJA – KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

Danes, na DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA, vztrajajte iz ljubezni in hvaležnosti do Jezusa pred njim, ga častite in slavite!.

V ponedeljek 21. novembra, na praznik MATERE BOŽJE ZDRAVJA bo ob 16.oo v cerkvi MARIJE VELIKE sv. maša. Prav lepo vabljeni.

Pred nami sta TEDEN in NEDELJA KARISTAS. Poznamo Jezusove besede: »Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili.« Naj nas njegove besede in leto usmiljenja vzpodbujajo k dobrodelnosti, k ljubezni do bližnjih. Jezus pravi, da je vsak, ki potrebuje našo pomoč, naš bližnji. Zbiranje darov podaljšujemo še za en teden.

Ob prazniku svete CECILIJE se zahvaljujem vsem pevcem, pevkam, gg. organistom v cerkvi sv. Barbare pri Korošcih in v Mačkoljah za vzorno sodelovanje pri bogoslužju. Hvala pritrkovalcem, še posebno voditelju in učitelju ter mladim, ki čast naših pritrkovalcev širite tudi preko mej naše župnije  V MAČKOLJAH bo za žive in pokojne organiste, pevce in pritkovalce sv. maša v torek 22. novembra ob 19.oo.

Vse CERKVENO LETO nam Bog daje obilne darove in milosti  Pridite, in mu hvaležni zapojmo v soboto po maši ob 17.oo zahvalno  pesem!

Naredili boste ADVENTNE VENČKE. Naj v vas budijo hrepenenje po Jezusovem prihodu! Naj vas pripravljajo na praznovanje Jezusovega rojstva! Ko bomo vsako nedeljo prižgali še eno svečko več, naj se tudi v našem srcu vedno bolj razplamteva ljubezen do Kristusa Odrešenika. Družina naj se okoli adventnega venčka ob večerih zbere k molitvi!