4. navadna nedelja

4. navadna nedelja

V sredo bo praznik GOSPODOVEGA DAROVANJA SVEČNICA. Marija in Jožef sta prinesla Jezusa v tempelj in darovala dve grlici ali dva golobčka. Darujmo Bogu svoje srce! Otroci so Božji dar staršem, a ne njihova last. Bog nam je zaupal življenje. Bodimo Bogu zanj hvaležni! (Leto svetnikov 1 Celje 1999, str. 374)

SVEČNICA je dan redovnikov in redovnic – oseb posvečenega življenja. Sodelujmo z njimi vsaj s tem, da molimo zanje, za njihovo stanovitnost in za nove redovne poklice! Oni molijo za svet in za nas, mi molímo zanje!

Na god sv. BLAŽA, škofa in mučenca se zahvaljujemo Bogu za zdravje in za pomoč v bolezni. Prejeli bomo blagoslov sv. Blaža. Pridite k sv. maši!

Berimo in podpirajmo VERSKI TISK, širimo ga ter uporabljajmo druga sredstva komunikacije v Cerkvi! Čeprav se zdi, da je danes verski tisk v krizi, vendar zasluži vso našo pozornost, saj ob njem premišljujemo in se hranimo z mize RESNICE. Darujmo za verski tisk. Bodite velikodušni!

Prvi četrtki, prvi petki in prve sobote nam nudijo priložnost, da izkažemo še več ljubezni Jezusu in Mariji in se jima posvetimo!

Kot sem že preteklo nedeljo oznanil, bom od ponedeljka v Strunjanu dva tedna na rehabilitaciji in pooperacijski fizioterapiji. Ob večerih in ob nedeljah se bom vračal med vas, da bi skupaj z vami daroval sv. evharistično daritev, kot je zapisano v sporedu sv. maš. Za tretji teden je še veliko dni brez mašnih namenov.