4. NEDELJA MED LETOM

4. NEDELJA MED LETOM

V petek bo praznik GOSPODOVEGA DAROVANJA SVEČNICA. Marija in Jožef sta prinesla Jezusa v tempelj in darovala dve grlici ali dva golobčka. Darujmo Bogu svoje srce! Otroci so Božji dar staršem, a ne njihova last. Bog nam je zaupal življenje. Bodimo Bogu zanj hvaležni! (Leto svetnikov 1 Celje 1999, str. 374)

SVEČA je tudi močen simbol v verovanju. Sveča se použiva, ko gori in sveti drugim ter preganja temo. Tako naj bi tudi mi v uresničevanju krščanske ljubezni, ki nas jo uči Jezus, sami izgorevali, ko se darujemo za druge.

SVEČNICA je dan redovnikov in redovnic – oseb posvečenega življenja. Sodelujmo z njimi vsaj s tem, da molimo zanje, za njihovo stanovitnost in za nove redovniške poklice! Oni molijo za svet in za nas, mi molímo zanje!
Na god sv. BLAŽA, škofa in mučenca se zahvaljujemo Bogu za zdravje in za pomoč v bolezni. Prejeli bomo blagoslov sv. Blaža. Pridite k sv. maši!

  Darujmo za verski tisk. Bodimo velikodušni!   

Prvi četrtki, prvi petki in prva sobota nam nudijo priložnost, da izkažemo še več ljubezni Jezusu in Mariji in se posvetimo njunima Srcema!

TEČAJ PRIPRAVE NA ZAKON bo v MARIJANIŠČA na Opčinah s pričetkom v sredo 14. februarja 2018 ob 20.3o in še šest naslednjih sred.