4. postna nedelja

4. postna nedelja

POSTNI ČAS nas spodbuja k ljubezni do bližnjih. Ne smemo izgubiti izpred oči naših rajnih, ker so tudi oni naši bližnji. Lepa in hvalevredna je navada, da ob pogrebu opravljate dobra dele in svoje darove namenjate za razne potrebe v župniji. Res, vredno vsake pohvale. Toda ali nismo pozabili, da je dušam naših rajnih največji dar sveta maša, v kateri se Jezus daruje Nebeškemu Očetu za njihovo  odrešenje in prehod iz stanja v vicah v nebesa, med svetnike? Res je, da dobra dela in molitve, ki jih opravljamo, pomagajo dušam v vicah. Vendar je sveta maša najsvetejši in najpopolnejši dar. Naj izrečem vso pohvalo tistim, ki naročate maše zanje!

Pridružimo se danes romarjem na Repentabor h Križevemu potu s pričetkom pri kapelici na Poklonu ob 16.oo!

Še danes nas sv. Bernardka Soubirous, lurška vidkinja s svojimi relikvijami vabi k Mariji v njeno svetišče na Vejno. Mogoče se bo kdo od vas še odločil poromati tja.

Od 2. – 8. aprila bo na Radiu Ognjišče Radijski misijon. Rezervirajte si čas in ga spremljajte!

Na oljčno nedeljo gremo v župnijsko cerkev v Krkavče, da bomo ob 15.oo premišljevali Jezusovo trpljenje ob postajah Križevega pota.   

torek 25. aprila bomo iz slovenskih župnij tržaške škofije ROMALI v MARIBOR k bl. MARTINU SLOMŠKU in na njegov grob. Prijave sprejema g. ANICA SMOTLAK. (Hvala ji!) Čim prej se prijavite!

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: Pretekli petek nas je zapustil SILVIJ TUL z Mačkolj 117. Dan pogrebne maše in obreda še nista objavljena. Pogrebna  maša in obred za DUŠANA TUL bosta jutri 27. marca ob 12,3o. Od 11.3o bo v cerkvi. Dokončni pogreb za VILMO BANDI iz Prebenega 78 bo v Dolini verjetno v četrtek 30. marca. Vse tri  pokojne vključimo v molitve, a sorodnikom izrekamo globoko sožalje.