5. navadna nedelja

5. navadna nedelja

V soboto je praznik LURŠKE MATERE BOŽJE in svetovni dan bolnikov.  Marija vabi k molitvi in postu za spreobrnitev grešnikov in k ljubezni do bolnih. Sv. maša tudi v Mačkoljah ob 17.oo!

Zakonci in zaročenci ste vabljeni na praznovanje SV. VALENTINA, ki bo v nedeljo 19. februarja ob 15.oo v podružni cerkvi  sv. Valentina v ČRNEM KALU. Maševal bo škof msgr. METOD PIRIH, ki bo tudi blagoslovil pare zakoncev in zaročencev.

Prešernov dan – Dan kulture. Bodimo ponosni na svojo kulturo in na njen praznik! Malo narodov ima praznik kulture. Slovencem je od svetih Cirila in Metoda kultura sveta in cenjena. Ljubímo dobro knjigo, lepo pesem, govorjeno in pisano besedo, kulturo, lepoto, slike, kipe, cerkve, kulturo srca. A za vse hvalimo Boga – vir vsega lepega!

Vljudno ste vabljeni v Marijanišče na Opčine v petek 10. februarja 2017 ob 20.oo. na 5. predavanje g. dr. Jožeta Bajzeka z naslovom O USMILJENJU IN ODPUŠČANJU (Po letu Božjega usmiljenja).

V nedeljo 12. februarja bosta minili dve leti od smrti izredno delavnega in gorečega duhovnika msgr. DUŠANA JAKOMINA. Priporočam vam ga v vaše molitve. Pridite k sveti maši, ki bo v petek 10. februarja!