5. NEDELJA MED LETOM

5. NEDELJA MED LETOM

V nedeljo je praznik LURŠKE MATERE BOŽJE in svetovni dan bolnikov.  Ta praznik praznujmo še lepše, saj je letos sto šestdeset let od Marijinih prikazovanj v Lurdu. Bernardki Soubiros se je od 11. februarja do 16. julija 1858 Marija osemnajstkrat prikazala. Marija nas vabi k molitvi in postu za spreobrnjenje grešnikov in k ljubezni do bolnih in preizkušenih. Ne bodimo gluhi za njene pobude!

Malo je držav in narodov, ki praznujejo svoj KUTURNI PRAZNIK, kot ga praznujemo Slovenci. Pridružimo se in se Bogu zahvalimo za naše prednike, za naše umetnike in kulturnike, duhovnike in narodne buditelje pa tudi za naše starše, za vse, ki so iz roda v rod gojili kulturo srca, ljubezen do naroda in slovenskega jezika in še posebno krščansko vero.

V petek 9. februarja 2018 ob 20.oo. ste prisrčno vabljeni v dvorano Finžgarjevega doma v Marijanišču na Opčinah k predavanju g. Jožeta dr. Bajzeka: MOČ IN VESELJE ČISTEGA SRCA. (Blagor čistim v srcu).

Zaročenci, naj vas spomnim: TEČAJ PRIPRAVE NA ZAKON se v MARIJANIŠČU na Opčinah začne v sredo 14. februarja 2018 ob 20.3o.