5. VELIKONOČNA NEDELJA

5. VELIKONOČNA NEDELJA

Pri nas bo čez en teden nedelja MAJNICA. Počastimo Mater Božjo in jo prosimo za varstvo in pomoč: za varstvo naših družin, našega kraja in vse naše župnije, vsakega vernika, prebivalca. Predniki so Mačkolje izročili Mariji, ker so ji zaupali. Zaupajmo ji tudi mi! Ne pozabimo, da nas njena priprošnja varuje in brani! Zato ji izkažimo tudi svojo hvaležnost!

Dnevi prvi četrtek, petek in sobota nas vabijo, da pridemo počastiti Jezusa v PRT, Srci Jezusa in Marije, ter da se jima posvetimo. Ne preslišite Marije, ki nas vabi k Jezusu!

Mesec MAJ, MARIJIN MESEC, nas vabi k Mariji, Majniški Kraljici, da jo častimo, posnemamo in slavimo ter se ji zahvaljujemo za vse pri Sinu izprošene milosti. Častimo Marijo! Starši, prosim, pripeljite otoke k šmarnicam in otrokom dajte lep zgled ljubezni do Marije!

Tudi v svojih domovih naredite Marijin majniški oltarček, da bo vsa družina, otroci in odrasli, zvečer pred njim molili večerno molitev. To ni pobožnost le za otroke, ampak za vse nas, saj smo vsi Marijini otroci.

Papež Pij XII. je 1. maja 1955 dal Cerkvi praznik sv. Jožefa delavca.

Jožef je vzornik vernim, delavcem, in vsem ljudem, zgled marljivega, odgovornega in zvestega rokodelca, predanega poklicu in varuha družine.

Prihodnjo nedeljo nas koledar spominja na god zavetnika mladih in ministrantov: sv. DOMINIKA SAVIA. Mladi, izberite si ga za vzornika!