6. NEDELJA MED LETOM

POSTNI ČAS, začet s PEPELNICO, je skrbna priprava na Veliko noč, na praznike Jezusovega trpljenja, smrti in vstajenja. Obred PEPELENJA je opomin na resnost postnega časa. Prepustimo se voditi Sv. Duhu

POSTNA POSTAVA: Cerkev za postni čas določa posebne oblike spokornosti: STROGI POST je na PEPELNIČNO SREDO  in na VELIKI PETEK. Na ta dneva se le enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Strogi post veže od izpolnjenega 18. leta do začetka 60. leta. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu. Zunaj postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati z dobrim delom pokore ali ljubezni do bližnjega. Zdržek od mesnih jedi veže vernike od izpolnjenega 14. leta. Če je na petek ali na dan strogega posta praznik, zdržek od mesne hrane in post odpadeta.

Tudi v letošnjem postu se ob nedeljah pred mašo zbirajte k molitvi KRIŽEVEGA POTA. Prihodnjo nedeljo boste pobožnost vodili možje!


Zaslužni papež Benedikt XVI. je poslal kratko pismo novinarju Massimu Franzu časopisa Corriere della sera, s kratko vsebino: »Ob počasnem pešanju moči, sem na romanju domov« in se zahvaljuje za skrb bralcev. Priporočam vam ga v vaše molitve. 

Ob prazniku Lurške Matere Božje in svetovnem dnevu bolnikov 

razveselite z obiskom kakšnega bolnika ali starejšo osebo!

V ponedeljek 12. februarja bodo minila tri leta, ko je prenehalo biti srce gorečega in nam zelo dragega duhovnika msgr. DUŠANA JAKOMINA. Molimo zanj! Pridite k maši, ki bo na pepelnično sredo 14. februarja

Zakonce in zaročence vabijo na PRAZNOVANJE SV. VALENTINA v nedeljo 18. februarja ob 15.oo v podružnično cerkev  sv. Valentina v ČRNEM KALU. Po maši bo blagoslov zakoncev in zaročencev.

Še enkrat: TEČAJ PRIPRAVE NA ZAKON se bo pričel v sredo 14. februarja 2018 ob 20.3o. v MARIJANIŠČU na Opčinah.