Nedelja Jezusovega krsta

Nedelja  Jezusovega krsta

V Finžgarjevem domu v Marijanišču na Opčinah bo v petek 12. januarja 2018 ob 20.oo  že četrto predavanje g. dr. Jožeta Bajzeka z naslovom KAJ JE VODILO NAŠEGA ŽIVLJENJA (Blagor lačnim in žejnim pravice). Ob bogatih predavanjih g. Jožeta se poglobite v Jezusove blagre!

Januar je MESEC VERSKEGA TISKA. Plačujete naročnino za verske časopise. Ostanite zvesti naročniki in bralci Družine, Ognjišča…! (Naj ponovim njuno Naročnino za leto 2018: za DRUŽINO je /poravnana do 31. januarja/ 101.4o EUR, pozneje 104.oo EUR. Posamezna številka 2.oo EUR. Za OGNJIŠČE bo 32.oo EUR; ena št. 2.9o. Iz uredništev se bralcem zahvaljujejo za zvestobo. Pridobite še nove bralce! Molite in priporočajte Bogu vse, ki ustvarjajo verski tisk. Naj jih vodi Sveti Duh, da bodo verske revije, časopisi in knjige oblikovale naš slovenski narod v zdravo, kleno in samozavestno ljudstvo, pripravljeno za dobra dela.

Na voljo so vam Goriške MOHORJEVE KNJIGE. Cel komplet stane 40.oo Eur. Posamezne knjige: KOLEDAR 2018: 18.oo Eur; Saša Martelanc: SREČANJA ZA SPOMIN: 16.oo Eur; Miroslava Leban: MEDVED ZOBOZDRAVNIK: 18.oo Eur. Lahko pa vzamete v zameno knjigo Marca Roncallija: PAPEŽ JANEZ SVETNIK: 18.oo Eur.

Svetega ANTONA bomo letos počastili s sv. mašo v njemu posvečeni cerkvi v PREBENEGU na njegov godovni praznik dne 17. januarja ob 19.oo, in se mu zahvalili ter priporočili sebe in živino. Prebenežani, pokažite, da je sv. ANTON vaš zavetnik! Pridite tudi iz drugih krajev!

V Naših oznanilih naj svoje mesto najde tudi moja iskrena ZAHVALA: Vsem, ki ste kakor koli prispevali, da so bili božični prazniki lepi, za mnoge doživeti in v spodbudo za še večjo ljubezen do Novorojenega Božjega Deteta in do soljudi, se prav lepo zahvaljujem. Naj omenim vsaj organiste, zborovodje in pevce, pritrkovalce, krasilke in čistilke cerkve, vas, ki ste naredili jaslice, zakristane, strežnike in vas, ki ste z molitvami klicali Božji blagoslov na nas. Iskrena zahvala tudi za voščila in darila za praznike.