PRAZNIK SV. TROJICE


PRAZNIK SV. TROJICE


V četrtek, pravzaprav prihodnjo nedeljo, je PRAZNIK SV. REŠNJEGA    TELESA IN KRVI. Evharističnega Jezusa bomo počastiti najprej s sveto mašo, nato s procesijo: v cerkvi SVETE BARBARE pri KOROŠCIH ob 8.oo in v MAČKOLJAH ob 10.oo. Naj bo procesija v čast SVETEMU REŠNJEMU TELESU slovesna, veličastna, Jezusu v čast in zahvalo! Jezusa prosimo za blagoslov družin, domov, vinogradov, za poživitev vere, za mir v svetu in za gorečo ljubezen do SVETE EVHARISTIJE. Naj nam bo, kot bl. Alojziju Grozdetu EVHARISTIJA, SONCE ŽIVLJENJA!

Častimo, slavimo JEZUSOVO PRESVETO SRCE z vrtnicami v cerkvi  in z družinsko molitvijo!

KRSTNO SLAVJE: V MAČKOLJAH bosta danes 11. junija ob 11.3o starša TEA POZAR in ILARIO TUL prinesla h krstu hčerko DORO ANTONIO. Krščenki in staršema čestitamo ter jih priporočamo Gospodu!

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: V Gospodu je zaspala PAVLA  TUL, vdova po Vladu Sturmanu, Via Nicolich 20 /Catinara/ Trst. Sv. maša in obred pred upepelitvijo bo na Costalungi v torek 13. junija 2017 ob 11.oo. V vežici bo od 9.3o. Pogreb bo v Mačkoljah v sredo 21. junija. Molimo zanjo! Sorodnikom izrekamo iskreno sožalje.