Praznik SV. TROJICE 


Praznik SV. TROJICE 


V četrtek bomo z zahvalno pesmijo zaključili šmarnično pobožnost. MARIJA bo svoje častilce  spremljala s svojo  materinsko ljubeznijo.  

JEZUSOVO PRESVETO SRCE nas v juniju vabi v svojo šolo. Škof in misijonar Friderik Baraga nas bo učil, kako ga ljubiti in v Njem tudi ljudi. Obiskujte sv. mašo in sodelujte pri VRTNICAH, pobožnosti v čast Jezusovi ljubezni! Tudi v družinski in osebni molitvi častite Njegovo Srce.

 

Prihodnjo nedeljo bomo s skrajšano procesijo počastili Presveto Jezusovo Telo in Kri. Najprej bo v cerkvi SVETE BARBARE pri KOROŠCIH ob 8.oo in v MAČKOLJAH ob 10.oo sveta maša, nato procesija s prvim in tretjim oltarjem v cerkvi in drugim pred cerkvijo. Župnijski pastoralni svet v Mačkoljah je bil soglasen s to obliko, ker je veliko starejših, ki ne morejo v procesijo, možje pa ne morejo peti in nositi nebo in bandero. 

V četrtek, petek in soboto počastimo Srci Jezusa in Marije! 

Kdor more, naj gre danes ob 17.oo k sveti maši  v cerkev v SOCERB.

V soboto 2. junija ob 17.oo bo v katedrali Sv. Justa med šestimi diakoni v duhovnika posvečen tudi slovenski diakon TOMAŽ KUNAVER. V nedeljo 3. junija bo imel ob 10.oo novo mašo v Trstu pri Sv. Ivanu. Lepo ste vabljeni na obe slovesnosti.   

V soboto 12. maja je v Boljuncu škof msgr. Metod Pirih podelil zakrament birme tudi trem našim birmancem: Niki Cocevari /Kočevar/, Jakobu Tulu, iz Mačkolj in Veroniki Tul iz Boljunca. Čestitamo jim in obljubljamo molitveni spomin.

SPOMINJAMO SE JIH V MOLITVI: Od nas se je poslovil SERVIO

RUPRECHT, Mačkolje 3. Pogrebni obred bo na pokopališču v Mačkoljah v sredo 13. junija. Molimo zanj! Sorodnikom pa izrekamo iskreno sožalje.