Sveti Jernej 2018

Sveti Jernej 2018

ZAHVALA NOVOMAŠNIKU

Predragi novomašnik Tomaž!

Novomašniška slavja so, žal, v današnjem času vse redkejša, ker je vedno manj fantov in mož, ki se odzovejo Božjemu klicu v duhovniški poklic. Ti si se pogumno odzval kot ostali naši letošnji novomašniki. Čestitamo ti najprej, da te je Bog imel za vrednega in te poklica in drugič, da si se mu ti velikodušno odzval. Danes je potrebno veliko poguma za ta korak. Zato ti želimo, da boš v zvestobi Bogu in v blagor Božjega ljudstva služil Jezusu, v čigar vinograd si vstopil. Mi nismo mogli priti na tvoje posvečenje in na novo mašo, razen mogoče nekaj izjem. Zato si ti, spoštovani novomašnik Tomaž, prišel med nas. Hvala ti! V imenu vseh se ti zahvaljujem, da si za nas in z nami darovali to praznično sveto mašo. Hvala ti za spodbudne besede, ki si nam jih položili na srce. Naj Bog da svoj blagoslov, da bodo obrodile bogate sadove! Hvala ti, da boš z nami tudi pri popoldanski slovesnosti v čast sv. Jerneju, in jo vodil. Upamo, da nam bo Bog naklonil ugodno vreme, če pa ne, se bomo potrudili, da bo tudi v cerkvi naša pobožnost Bogu všeč in nam v korist.
Na tvoji duhovniški poti naj te spremlja Božji blagoslov, Marijino varstvo, da boš v Kristusovem vinogradu in na njivi Gospodove žetve mogel opraviti težko in zahtevno, toda častitljivo službo! Naj ti v tej službi ne bo žal žrtev in naporov. Saj veš, da si se dali v službo najboljšega delodajalca, njemu, ki poplača celo čašo vode tistemu, ki jo je dal Jezusovemu učencu.
Prosimo te, da se kdaj v svojih molitvah spomnite nas Mačkoljanov pa tudi vseh drugih Slovencev na Tržaškem, Goriškem, Koroškem in drugod po svetu. Mi pa ti obljubljamo, da bomo Boga prosili blagoslova na tvoji duhovniški poti. Še enkrat hvala ti in Bog ti povrni!