TEČAJ PRIPRAVE NA ZAKON 2017

TEČAJ PRIPRAVE NA ZAKON 2017

 

Tečaj za poroko bo tudi letos v Marijanišču na Opčinah

/Skupno 7 srečanj. Začetek v sredo 1. marca na pepelnično sredo/

 

Že vrsto let v zimskem času Marijanišče nudi tečaj priprave na poroko. Srečanja vodijo razni strokovno izobraženi voditelji.  To ni samo verska priprava, temveč se teme dotikajo poleg verske še medicinske, psihološke, vzgojne in pravne tematike. Namen tega tečaja je pomagati mladim za kvalitetnejše življenje v dvoje na novi življenjski poti.

Za našo zamejsko skupnost je izrednega pomena zdrava družina, temelječa na naravnih temeljih in tisočletnih vrednotah. Sodobni čas najeda človeka že kot poedinca. Zato ni čudno, da zato trpi tudi zakonsko življenja in posledično tudi družina. Mladi se vedno težje odločajo za resno skupno življenje. Veliko je ovir. Vsem tistim, ki so se le uspeli odločiti, ta tečaj ponuja roko in širjenje znanja in tematik, ki temeljijo na temeljnih vrednotah.

Poroka ni beg od svojih lastni problemov ali celo osamljenosti. Mož in žena se globinsko povezujeta in iz te notranje harmonije ustvarjata življenje. Skupaj si zastavljata življenjski cilj in ga tudi uresničujeta. Življenje v dvoje ni lažje, je pa lahko lepo in bogato prav zaradi ciljev, ki jih posameznik ne more uresničiti.

 

Začetek prvega srečanja bo v sredo  1. marca ob 20.30 v Marijanišču.

 

 

Bedenčič Anton

dekan openske slovenske dekanije

 

Repentabor,  17. 01. 2015