VELIKA NOČ 2016 – urniki obredov

VELIKA NOČ 2016 – urniki obredov

PRAZNIKI JEZUSOVEGA TRPLJENJA IN VSTAJENJA bodo pri nas potekali tako:

Na oljčno nedeljo bomo z Mačkolj poromali v ANKARAN in tam imeli KRIŽEV POT ob 15,oo uri z verniki tamkajšnjih župnij. Vsi ste prav lepo vabljeni.

Prosim prijavite še tiste BOLNIKE IN STAREJŠE ki jih doslej nisem obiskoval, da jim bom mogel za veliko noč prinesti sv. zakramente – tolažbo vere.

DAROVANJE IN OFER: Pri Božjem grobu bo nabiralnik za vaše darove za kristjane v Sveti deželi. Na Veliko noč bo darovanje za potrebe cerkve. Za vse darova se vam lepo zahvaljujem.

Prosim, da v ponedeljek po oljčni nedelji dopoldne ob 09.oo pridete temeljiteje OČISTITI CERKEV. Že v naprej hvala lepa!

S hvaležnostjo častimo USMILJENEGA JEZUSA! Letos, v letu Usmiljenja, še bolj slovesno in pobožno praznujmo BELO NEDELJO – NEDELJO BOŽJEGA USMILJENJA!

V noči z velike sobote na veliko noč bomo prestavili ure na POLETNI ČAS, t.j. eno uro naprej!

Praznik GOSPODOVEGA OZNANJENJA in MATERINSKI DAN bomo liturgično obhajali v ponedeljek 4. aprila po nedelji Božjega usmiljenja.

Na VELIKI ČETRTEK bomo z Jezusom v dvorani zadnje večerje. Sveta maša bo ob 20.oo. Na tej slovesni gostiji Jezus tudi nam lomi kruh svojega Telesa in nas z njim hrani. Naj nas pritegne Jezusova ljubezen in želja, da bi bili z njim in njegovimi učenci. Če morete, se dopoldne ob 10.oo uri udeležite KRIZMENE MAŠE v katedrali sv. Justa v Trstu.

VELIKI PETEK: Z Marijo hodimo za Jezusom po križevem potu na Kalvarijo. Nihče nima večje ljubezni, kot je ta, da kdo da svoje življenje za svoje prijatelje. Jezus ga je dal in ga še daje za tebe, zame in za vse ljudi.

Križev pot ob 19.3o in obredi VELIKEGA PETKA ob 20.oo nam bodo razkrivali Jezusovo božansko ljubezen do nas in kako je trpel za vsakega izmed nas. Upam, da nas bo premišljevanje Jezusovega trpljenja vzpodbudilo k še večji ljubezni do Jezusa.
Po obredih velikega četrtka in petka ostanite v cerkvi z Jezusom v Getsemanskem vrtu in ob Božjem grobu. Molili bomo za svetost duhovnikov, nove duhovne poklice in za prenovo duha in srca vseh v Italiji, Sloveniji, Evropi in po vsem svetu.

V MAČKOLJAH bomo na veliki petek in veliko soboto zjutraj ob 8.oo uri v cerkvi molili HVALNICE. Lepo vabljeni.

Na VELIKO SOBOTO  prihajajte ves dan častit Jezusa k Božjemu grobu!

Blagoslov velikonočnih  jedil, molitev pri Božjem grobu in obredi VELIKE SOBOTE ob 20.oo, naj nam s svojimi bogatimi vsebinami pomagajo lepše doživeti Veliko noč.

BLAGOSLOV JEDIL bo: v PREBENEGU ob 16.oo  in v MAČKOLJAH ob 17.oo; Uživanje blagoslovljene hrane naj vas spominja na Jezusovo trpljenje in vstajenje ter s kako dragoceno krvjo smo odkupljeni!

Na VELIKO SOBOTO  ob 20.oo bomo pričeli obrede z blagoslovom ognja in hvalnico Velikonočni sveči, ki predstavlja Vstalega Kristusa. On preganja temo greha in smrti. Sledi branje beril, obnovitev krstnih obljub in slovesna sv. maša. Po maši še PROCESIJA. Z njo želimo izpričati vero in veselje, da je Jezus premagal smrt.

Za procesijo okrasite v čast Vstalemu Zveličarju okna vaših hiš, kjer bo šla procesija! Pripravili boste bandera in nebo!

VELIKA NOČ – SLOVESNI PRAZNIK GOSPODOVEGA VSTAJENJA. Pridružimo se veselju vse Cerkve, ki se raduje, da smo po Jezusovi smrti in vstajenju odrešeni. To veselje bomo pokazali ob 10.00 pri slovesni peti maši v župnijski cerkvi v MAČKOLJAH.

VELIKONOČNI PONEDELJEK in velikonočno osmino preživimo kot velikonočni kristjani, veseli Jezusove zmage! Iz src in grl vseh naj se glasi vesela ALELUJA! Ta dan bo sv. maša  v PREBENEGU ob 10.00 in v MAČKOLJAH ob 18.oo.

PRILOŽNOST ZA SV. SPOVED bo v MAČKOLJAH še pol ure pred mašo od ponedeljka do srede. V zakramentu sv. spovedi se Jezusu približajte, da boste z njim vstali v novo življenje in v Božjem usmiljenju našli mir srca! Srečanje z Njim v svetem obhajilu naj bo iskreno in prijateljsko! 4. cerkvena zapoved nas kristjane obvezuje, da prejmemo VELIKONOČNO SV. OBHAJILO in SV. SPOVED. To lahko izpolnimo vse do binkošti, t. j. letos do 15. maja, če je nebi mogli pred veliko nočjo. Letos, v SVETEM LETU USMILJENJA, naj nihče ne presliši priporočila Cerkve, ki želi svojim članom srečo v najtesnejši povezanost z Božjim usmiljenjem.